Over ons

Waarom onze koffie?

Wij als Morale Riders zijn er van overtuigd dat koffie perfect samen gaat met wielrennen. Laat dit nou precies de 2 passies zijn die wij hebben. In samenspraak met onze branderij hebben wij de perfecte blends samengesteld voor wielrenners, barista's en mensen die gewoon simpel weg van koffie houden. Daarnaast zijn wij als koffie fanaten ook enorm betrokken bij de natuur. Daarom zijn onze zakken vrij van aluminium en 40 tot 60% bio-based. Ook worden onze bonen op een eerlijke manier gekocht bij de boer. Mocht je nog meer informatie willen kun je altijd contact opnemen bij de kolom 'Contact'.

Ambachtelijk

Met onze koffiebonen staat de kwaliteit van smaak, tegen een betaalbare prijs, hoog in het vaandel. Zo worden onze koffiebonen in een ambachtelijke koffiebranderij gebrand. Na het branden worden de koffiebonen direct verpakt in onze koffiezakken met een ventiel, hierdoor krijgen de bonen de tijd om te ontgassen en daarnaast behouden ze hun versheid.

Milieu

Onze koffiebonen worden gebrand door één van de modernste en energiezuinigste koffiebranders ter wereld. Deze brander gebruikt namelijk 80% minder gas dan een vergelijkbare koffiebrander. Het grootste verschil is dat deze koffiebrander geen naverbrander nodig heeft waardoor deze grote bezuiniging behaald wordt.